Årets köpupplevelse 2022

Gamla Brukskontoret

I slutet av 2021 öppnades det Gamla Bruks-kontoret upp som bageri, konditori och café. Den anrika byggnaden byggdes en gång i tiden som kontor åt Nyhammars bruk.

Caféet i den idylliska miljön, drivs av Familjen Surtmann, som tog ett gemensamt beslut att lämna Stockholm, för det lugna livet på landet. Här har de varsamt renoverat fastigheten i tidstypisk karaktär och dottern Johanna har lärt hela familjen att baka, med fokus på kvalitet. Allt som serveras bakas från grunden med lokala och hållbara råvaror.

Besöket är en upplevelse i sig med hemtrevlig och smakfull inredning som blandas upp med fantastisk service.
Att de dessutom brinner för att bevara historien kring såväl bruket som bygden, har gjort Gamla Brukskontoret till en mötesplats för hela Ludvika. Karin, Micke och Johanna Surtmann har bara bott i Nyhammar i 2,5 år, men har med sin gästvänlighet gjort sig vän med de flesta gäster och bybor. Ett besök här är som att komma hem till en god vän, för att sedan belåtas av god förtäring och känslan är en vilja att snart komma åter.

Priset delas ut av Ludvika Kommun, Företagarna, Unika Ludvika, Handelsbanken, Swedbank och Länsförsäkringar Bank

Gamla Brukskontoret
Årets digitala förebild 2022

Din Elon

Din Elon i Ludvika lämnar avtryck i flödet och har specialiserat sig på riktig underhållning.

Ett aktivt, mångsidigt och inspirerande sätt att jobba med sina sociala medier resulterade i att Din Elon i Ludvika nu samordnar företagets samtliga 12 butikers sociala kanaler. Det finns en röd tråd genom marknadsföringen gällande hela företaget, där grunden läggs i butiken i Ludvika.

För att belysa nyheter och informera om varor i butiken möts man nästan alltid av ett välbekant ansikte. Det personliga skapar förtroende och förtroendet ger nöjda kunder. Men Din Elon nöjer sig inte där. För att uppmärksamma kampanjer, högsäsonger och happenings i butiken, tar de orädda klivet utanför boxen och jobbar hårt med livliga filmklipp, sketcher och humorserier i rörlig bild. Det lyser genom skärmen att det här gänget drivs av en stor portion humor, att just glädjen och skratten är det som ligger till grund för skapandet och utförandet.
Ett gott skratt förlänger livet… och köplusten!
Grattis Din Elon!

Priset delas ut av Unika Ludvika

Din Elon